Son günlerde kaleme aldığım lojman sorunu konusunda kendisi de eski bir eğitimci olan İl Genel Meclis üyesi sayın Kahraman Üraz’dan olaya bambaşka bir açıdan yaklaşan yorum aldım…
TOKİ’nin lojman yapımında kullanılması gereken sosyal konut alanlarını satışa çıkardığı ve konut alanına çevirdiği haberinin de yer aldığı haberimizle birlikte bu lojman konusu tekrar ele alınmalı diye düşünüyorum!
Kemerlilerin bu soruna sahip çıkması gerektiğini belirten sayın Üraz’ın yorumunu noktasına virgülüne dokunmadan paylaşıyorum;
“Kemer de lojman konusu her eğitim yılı başında haber oluyor ama bir çözüm üretilemiyor.
Turizm Bakanlığı 10 kadar lojman tahsis etmiş ama yetmiyor.
Biz Kemerliler olarak bu konuya bir çözüm bulabilir miyiz diye hiç düşünmüyoruz. Aslında bu çözülmeyecek bir konu değil. Biz hep sahanın dışında top oynuyoruz gibi geliyor bana. Gecen gün sayın başbakanımız yeni eğitim yılımızın açılısını Antalya dan yaptı.
Eğitim gönüllülerine yani okul yaptıran hayırseverlere ödüllerini verdi. Kemer’den de 3 hayırsever vardı ödül alanların içinde.
Dikkatimi çekti bu ödülü alanlar Kemer de yeterince tanıtılmadılar. Bu konuda üzüntümü belirtiyorum. Bu örnek insanları Kemerde sık-sık gündeme getirmeliyiz. Bir diğer eleştirim de Belediye başkanlarına olacak. Kemer Lisesinin bahçesine devasa dükkanlar yaptılar ve dedilerdi “artık bizim okullarımız para dilenmeyecekler.
Görüyorum ki, okullarımıza hiç bir şey yapılmadı. Şimdi ben bir eğitimci olarak soruyorum bu dükkanların kirasını kim alıyor?
Şu sonucu ulaşabiliriz; Kemer de gerçek hayırseverler var ama sesleri hiç çıkmıyor ben onları alkışlamak istiyorum.Bir de diğerleri var Eğitim kurumunun yerini bir şekilde istimlak edip ranta dönüştürüp her gün gazetelerde cağa satanlar.Bu zihniyetler eğitim için küçük bir yardımda bulununca da bir lütuf göstermişlercesine konuşuyorlar. Hem de koro halinde. Benim naçizane önerim sudur, bir belediye her yıl 5 lojman yaparsa ki yapabilir, 5 yılda 25 lojman olur ve sorun büyüyeceğine küçülür.
İkinci önerim ise Kemer de büyük isletmesi olanlara ve bağlı bulundukları birliklere olacaktır. KETAV, KETOB, AKTOB, GATAB gibi. Eğer tüzüğünüzde eğitime katkı diye bir madde yoksa lütfen koyduruverin de Kemer halkı sizleri minnetle ansın. Kemer’de ki bu kurumlar lojman konusunu çözemeyiz diyorlarsa, bu konuyu hayırsever Kemer halkı çözer. Çözüm kolay; Kaymakamlık başkanlığında bir kurul oluşturularak Kemer’de ikamet eden öğretmenler tespit edilir ve hiç olmazsa ev kiralarının yarısı hayırsever Kemerli vatandaşlarımız tarafından ödenir.Ben tüm kalbimle inanıyorum ki; Öğretmenlere lojman konusunu çözecek olan yazımın başında belirttiğim sessiz, reklama hiç ihtiyacı olmayan hayırsever Kemerli vatandaşlarımız olacaktır.
Kemer in geleceğine yatırım yapan herkesi saygı ile kutluyorum. Kemer’i, Kemer yapan içinde yasayan insanlarıdır… Her şey gönlünüzce olsun !
Saygılarımla… Kahraman Üraz “İl Genel Meclis Üyesi”
***
Kemer’de yeni dikimi tamamlanan ve GATAB tarafından alınan yönlendirme tabelalarının üzerinde GATAB çıkartmaları göreceksiniz!
Böyle bir reklamı ülkemizde yada dünyanın başka bir memleketinde gördünüz mü çok merak ediyorum!
GATAB Başkanı Yusuf Üras’a tavsiyem, gün gelir de herhangi bir yere asfalt dökmeye karar verirlerse asfaltlara da kalıp halinde GATAB’ın logolarını yada kendi isimlerini yaptırsınlar!
Trafik levhalarında olduğu gibi asfaltlarda da gelip geçtikçe kendilerini yad ederiz…
Sözün bittiği yer
”İnsan bir çay poşetine benzer; Sıcak suyun içine atana kadar gerçek rengini bilemezsiniz…”
Saffet Yenigün – 8 Ekim 2006