Sesle arama işletmeler ve kullanıcılar arasında yaygınlaştı. Ses kayıtlarından içerik okumalarına kadar, piyasa bu teknolojiyi bir sıralama oluşturucu olarak benimsedi ve pazarlamacılar çevrimiçi işlerini geliştirmek için onu takip ediyor. Sesli arama pazarı, 2011’in yenilikçi ‘Google Asistan‘ günlerinden bu yana popülerliğini kazandı ve o zamandan beri arama motoru bunun için bir savaş alanı haline geldi. Bu nedenle, başarılı bir iş için işletmenizi sesli aramalar için optimize etmek gerekir.
Aksi takdirde, esasen her gün her dakika müşteri kaybedersiniz ve her gün daha az hedefe ulaşırsınız. Bu nedenle, içeriği sesli arama için optimize etme ihtiyacı yaratır. Bu durumun açıklaması basit: Günümüzde tüketiciler terimleri yazmak yerine telaffuz ederek arama yapmayı tercih ediyor.
Sesli Arama Nedir?
Sesli Arama, kullanıcıların sesli komutları kullanarak tarayıcı veya bir uygulama üzerinden sorguları bulmasına olanak tanıyan bir Google yeniliği olan 2011 teknolojisidir. Kullanıcılar, temel olarak, bir arama motoruna anahtar kelimeler yazmak yerine belirli bir sorguyu doğrudan bir cihaza söylemek zorundadır ve SSS veya listeler olan en alakalı yanıtları alırlar. Şimdi, bir sorgu için cep telefonlarınızı veya sesli bir cihazı aramış olmalısınız. “Tamam Google, …?” veya “Google, …?”
Fiziksel dünyada bir müşterinizi mutsuz ederseniz bunu 6 kişi ile paylaşır. Dijital dünyada bu 6 bin kişidir.– JEFF BEZOS
Bu, mobil Uygulama (Chrome gibi) veya yenilikçi araçlar (Google Nest akıllı hoparlörler gibi) kullanarak kendi programı içinde sorgunuzu beslemek için akıllı hoparlör hizmetleri sağlayan Google Asistanınızı etkinleştirmek için kullanılan ifadedir. Müşterinin sesle etkinleştirilen cihazları kullanmasıyla birlikte en az %42 kişi, sesli asistanların bir arama tarayıcısında çözüm bulmak için yazmak yerine konuşma tercihlerine dayalı devrim niteliğinde icatlar olduğunu kabul etti. On yıllık bir teknoloji olan sesli asistanlar, akıllı telefonlarda da bulunan ve 2024 yılına kadar kullanıcı sayısını artıracağı söylenen gelişmiş konuşma tanıma sistemleri aracılığıyla sorgu çözümleri sağlıyor. (Devam edecek)